A közelmúltban néptáncosaink a Petneházy bálon kápráztatták el a vendégeket - óriási sikerrel!

Az alábbi videóban ízelítőt láthatnak a produkcióból.

 

Az érdeklődők 2019. október 25-én, pénteken 13.40-16.40-ig és október 26-án, szombaton 8.00-11.00-ig ismerkedhetnek az egyetemen folyó művészképzéssel. Az óralátogatásokat egy-egy előadás követi a háziszínpadon, pénteken 17 órakor, valamint szombaton 11.15-kor.

 

Az óralátogatás ingyenes, de az előadások csak jeggyel látogathatók. A jegyeket az egyetem ajándékboltjában vagy ide kattintva az interneten tudják előre megváltani ; az előadás előtt általában már csak korlátozott számban kaphatók.

 

A Nyílt Napok alkalmával szabad, amit máskor sohasem… ki-ki bekukkanthat a balett-termekbe, az órákra, próbákra, láthatja, hogyan készülnek hivatásukra a jövő Diótörő-hercegei, Giselle-jei, a bámulatos teherbírású néptáncosok, a kísérletező kedvű moderntáncosok, a sokoldalú színházi táncosok...

 

Az egyetem a 2020/21-ben induló táncművész évfolyamokra 3 specializáción is várja a jelentkezőket:

- klasszikus balett (jelenleg az általános iskola 4. osztályába járók számára)

- modern tánc (elsősorban a jelenleg az általános iskola 8. osztályába járók számára)

- színházi tánc (elsősorban a jelenleg a középiskolák 9-10. osztályába járók számára)

 

Ezek az évfolyamok a művészeti felsőoktatásra készítenek fel: egész napos, professzionális képzést nyújtanak számos fellépéssel. A diákok az egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumában tanulnak, a vidékiek számára pedig kollégiumi elhelyezés is biztosítható.

 

Időpont: 2019. október 25-26.

Helyszín: Magyar Táncművészeti Egyetem

Budapest, XIV. kerület Columbus utca 87-89.

Öt akkreditált képzés, tizenhárom új tankönyv, számos pedagógus-továbbképzés és százhúsznál több program. Mindez a Magyar Táncművészeti Egyetem által kidolgozott EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú projektben, amelynek részleteiről Fodorné Molnár Márta, szakmai vezető és a projektvezető, Gáspár Emese nyilatkozott a Táncművészet című folyóiratnak.

Nyílt balettórán és könyvbemutatón is részt vehet az, aki a Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Táncművészetin jár!

A Magyar Táncművészeti Egyetem ebben az évben is megnyitja kapuit a Kulturális Örökség Napjai rendezvényen. Az esemény családbarát, az épületbejárás mellett fotófallal, jelmezekkel és berendezett enteriőrrel várjuk a látogatókat, a gyerekeket is. (Bejárat a Columbus utca 87-89. felől.)

A program idei felhívása azokra a terekre irányítja a figyelmet, amelyek kifejezetten a szórakoztatást szolgálják, ezért ebben az évben a szakmai életbe is betekintést nyerhetnek látogatóink: szeptember 21-én három nyílt órát nézhetnek meg a hozzánk érkezők.

Épületvezetés: szombat: 9:00, 10:00, 11:00, 14:00, 15:00 órakor

 

Szakmai programok: nyílt órák, B épület, Ifj. Nagy Zoltán színházterem

9:00-10:30-ig balettóra

10:45-12:15-ig néptáncóra

14:00-15:30-ig balettóra

Az esemény kísérőprogramjaként 14 órakor tartjuk Lázár Antal Kossuth-díjas építész könyvének bemutatóját – jó idő esetén – a „C” épület tetőteraszán.

Lázár tanár úr a Magyar Építőművészek Szövetségének volt főtitkára, majd elnökhelyettese, a Műegyetem építészmérnöki karának volt dékánja és tanszékvezetője, a kortárs építészet meghatározó alakja, aki a Magyar Táncművészeti Egyetem szakmai, „C” épületét is tervezte.

Regisztráció: mattyasovszky.nora@mte.eu +3620 438 7830

A Magyar Táncművészeti Egyetem Koreográfus és Táncpedagógusképző Intézet 2018/2019. tanévben végzett hallgatóinak diplomaosztó- és egyben ünnepélyes tanévnyitó ünnepsége 2019. szeptember 20-án 15.00 órától kezdődik az MTE campusán az ifj. Nagy Zoltán színházteremben.

 

Szeretettel várjuk elsősorban a 2018/2019-ben végzett hallgatóinkat és családtagjaikat, valamint tanulmányaikat a 2019/2020. tanévben megkezdő hallgatóinkat és az intézet oktatóit.

A regisztráció (aktiválás) elektronikusan (NEPTUN-ban) 2019. augusztus 26. 8.00. óra és 2019. szeptember 15. 16.00 óra között díjmentesen, ezt követően csak személyesen a tanulmányi ügyintézővel egyeztetve, különeljárási díj (3.500,-Ft) megfizetése mellett, legkésőbb 2019. október 14-ig ellenében lehetséges.

A hallgatói jogviszony szüneteltetését írásban kell az illetékes tanulmányi ügyintéző felé jelezni!

A regisztrációs időszak végén, 2019. szeptember 16-tól az elektronikus bejelentkezés (aktiválás NEPTUN-ban) elmulasztása esetén, jogszabály alapján egymást követő két félévben a tanulmányi

A Táncművészképző Intézet és az MTE Nádasi Ferenc Gimnázium és Kollégium összevont tanévnyitó ünnepsége 2019. szeptember 2-án, 11.00 órától kezdődik az MTE campusán az ifj. Nagy Zoltán színházteremben.

 

Az évnyitón az intézet növendékei és hallgatói részére a megjelenés kötelező (kiv. VII. és VIII. balett évfolyamok)!

A felsőoktatási képzésre előkészítő I. klasszikus balett évfolyam növendékeinek szüleit az évfolyamvezető balettmesterek 2019. szeptember 2-án 12.30 órai kezdettel várják a Kollégium épületében, a nagytárgyalóban tartandó szülői értekezletre.

Tovább a hírre...

A szexuális zaklatás jelenségének megelőzési lehetőségei a táncoktatásban: komplex
prevenciós módszerek a szervezetfejlesztésben és a napi pedagógusi munka során.
..

Dr. Lőrinc Katalin egyetemi tanár írása:

Az MTE segítségével létrehozott tantermi beavató- érzékenyítő program

...létrejöttének előzményei:

- Készült 2016-ban a Magyar Táncművészeti Főiskolán vezetésemmel (szerkesztésemben, rendezésemmel), az akkori modern szakirányú BA I. évfolyamos osztály előadásában egy ismeretterjesztő jellegű beavató műsor: "Mi a modern... " (majd annak táncsznházi előadássá fejlesztett változata, a "Mi a modern, mi a kortárs, és hol vagyok ebben én?"...) címmel. Az előadást egy évadon át műsoron tartottuk, utána - az évfolyam programjából adódóan már nem lehetett. 2018-ban megfogalmazódott az igény a folytatásra, - melynek örültem, de az új, kezdő évfolyamnak még ehhez nem volt kész alaprepertoárja, valamint, - és itt jön a lényeg:

Tovább az írásra...

A Magyar Táncművészeti Egyetem a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel és Maros Megye Tanácsa Maros Művészegyüttessel kötött megállapodás alapján

6 féléves táncos és próbavezető alapképzési szak néptánc specializáció képzést indít esti munkarend szerint, magyar állami ösztöndíjjal támogatott és önköltséges képzési formában

2019. szeptember 5-től, Marosvásárhelyt.

A jelentkezőknek érettségi bizonyítvánnyal kell rendelkeznie és sikeres alkalmassági vizsgát kell tennie a beiratkozáshoz. Az alkalmassági vizsga követelményei az MTE honlapján itt megtalálható.

Az alkalmassági vizsga 2019.